torstai 15. marraskuuta 2012

Ilmanvaihtokanavat puhtaaksi!

Sellainenkin asia on olemassa kuin ilmanvaihtokanavat ja niiden nuohous, ja nyt meille pitäisi se nuohous hankkia. Asia nousi ns. tapetille, kun taloyhtiöömme hankittiin juuri uudet ilmanvaihtokoneet. (Möhkäle odottaa asentamista takkahuoneessa). Lisäksi haetaan ratkaisua viisivuotiaan esikoisen pitkittyneelle yskälle, ja netistä tietoa haettuani esimerkiksi Sisäilmayhdistyksen sivuilta päädyin siihen, että kaikki mahdolliset yskänaiheuttajat on eliminoitava. Huono sisäilma voi olla yksi tekijä. Ja johan se nuohous on aika tilatakin - joidenkin lähteiden mukaan ilmanvaihtokanavien puhdistus kannattaa tehdä kymmenen, toisten viiden vuoden välein. Ainakaan meidän aikanamme eli kuuteen vuoteen puhdistusta ei ole tässä talossa tehty kertaakaan.

Sisäilmamestareiden sivuilta:
Puhdas ja toimiva ilmastointijärjestelmä on puhtaan sisäilman perusedellytys. Ilmastointijärjestelmän tarkoitus on poistaa syntyneet epäpuhtaudet rakennuksesta ja tuoda raikasta ja puhdasta ilmaa hengitettäväksi.

Epäpuhtauksia sisäilmaan syntyy esimerkiksi ihmisten toimintojen seurauksena, huonekaluista ja rakennusaineista vapautuneina kemikaaleina, sekä maaperästä vapautuvina kaasuina kuten radonina. Riittämättömien tai likaisten suodattimien johdosta voi sisäilmaan päästä ulkoilman epäpuhtauksia ja siitepölyjä.

Huonon sisäilman aiheuttamat terveyshaitat ilmenevät erilaisina oireina ja sairauksina. Näitä ovat esimerkiksi hengitysteiden, silmien ja ihon ärsytys, päänsärky, väsymys, kuumeilu ja hengitystieinfektiot sekä pitkäaikaissairaudet, kuten astma.

Köh ja höh. Lähetin pari tarjouspyyntöä eri firmoihin ja nyt odotellaan vastauksia. Yhden yrityksen sivuilla oli kätsy laskuri, jolla voi laskea palvelun hinnan heidän tekemänään. Yli viisisataa euroa tuli hinnaksi, ja kotitalousvähennyksen jälkeen maksettavaa jäisi himpun verran alle neljäsataa. Saas nähdä, mitä muilla!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti